Improve on English now! 10 tips για να βελτιωθείς στα Αγγλικά μόνος σου!

Ενημερώθηκε: 10 Νοε 20191) Βρες πρώτα το επίπεδο σου.

Είναι σημαντικό να ξέρεις ακριβώς σε ποιό επίπεδο βρίσκεσαι για να έχεις μια ιδεά σε τί μπορείς να ανταπεξέλθεις χωρίς να απογοητεύεσαι. Κάνε το online test  της Cambridge English που είναι από τα πιο αξιόπιστα.

Μην απορήσεις αν τα τεστ σε βγάζουν μεγαλύτερο επίπεδο από ότι πιστεύεις. Τα online test δεν καθορίζουν τη δυνατότητα σου να επικοινωνήσεις αυθόρμητα στα Αγγλικά, οπότε είναι λογικό να υστερείς λιγάκι στα προφορικά.


2) Εκπαιδευτικά E-Books Αγγλικών για το επίπεδο σου.

Ενδεικτικά κάποιες ιστοσελίδες με σχετικό περιεχόμενο μποείς να βρεις ΔΩΡΕΑΝ english-language-ebooks  και Λογοτεχνικά βιβλία σε επίπεδα γλωσομάθειας.


3) Εφαρμογές (apps) για να μάθεις Αγγλικά.

Αναζήτώντας με: Learn English βρίσκουμε πλήθος εφαρμογών από BBC , British Council αλλά και άλλους δημιουργούς. Πολλά είναι πολύ αξιόλογα. Κάνε τη δική σου αναζήτηση και γιατί όχι χρησιμοποιώντας και τις λέξεις beginners, advanced, C2 κ.ά.


4) Language Exchange Sites

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες ανταλλαγής γλωσσών. Μπορείς να βρεις συνομιλητή γραπτώς ή προφορικώς για να εξασκηθείς. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι τα εξής: conversation exchange , my language exchange, italki

Σχετική προσοχή στην ποιότητα των συνομιλιών πρέπει να δωθεί οπωσδήποτε. Υπό καλές συνθήκες βοηθούν πολύ στην εξάσκηση του προφορικού λόγου, αλλά εάν κανείς νιώσει άβολα θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και να παρατήσει αυτή τη μέθοδο.


5) Κανάλια εκμάθησης Αγγλικών στο Youtube!

Κάνε εγγραφή στο κανάλι Αγγλικά Στο πρώτο θρανίο! , με τη Μελπομένη. Σε κάθε βίντεο ένα καινούργιο θέμα. Γραμματική, Θεματικό λεξιλόγιο, συμβουλές επιτυχίας για όλες τις εξετάσεις, δωρεάν ασκήσεις και υλικό προετοιμασίας. Κάνε subscribe ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ


6) Διάβαζε συχνά για θέματα που σε ενδιαφέρουν, στα Αγγλικά.

Διάβαζε συχνά στο ίντερνετ για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν, στα Αγγλικά. Αν γνωρίζεις πάνω-κάτω το περιεχόμενο και την ορολογία στα Ελληνικά θα σου γίνει εύκολη η μετάφραση και θα μαθαίνεις και θα προοδεύεις. Είτε μόδα, είτε ποδόσφαιρο, το θέμα δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να σου αρέσει και να σε τραβάει για να συνεχίζεις.


7) Σειρές με αγγλικούς υπότιτλους για να βελτιώσεις την προφορά σου και τα listening skills σου. 

Παρακολούθησε την αγαπημένη σου σειρά μόνο με αγγλικούς υπότιτλους. Η άσκηση είναι να αντιλαμβάνεσαι τι διαφορά στην προφορά των λέξεων και προτάσεων από την ορθογραφία τους. Σιγά-σιγά θα καταλαβαίνεις τους φυσικούς ομιλητές!


8) Παρακολούθησε blog σχετικά με τα Αγγλικά! 

Όπως σε αυτό το blog μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν ασκήσεις ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΙΣ ΟΛΕΣ! και να διαβάζεις θέματα που αφορούν την εκμάθηση, συμβουλές για καυτά θέματα όπως LISTENING SPEAKING και τα SOS.


9)Ομάδα για εξάσκηση Αγγλικών στο FACEBOOK

Γίνε μέλος αυτής της ομάδας στο FB Facebook Group: Αγγλικά Στο πρώτο θρανίο!για εξάσκηση με τα άλλα μέλη, απορίες και μικρά quiz!


10) Διάδραση και επιμονή!

Εφάρμοσε όλες αυτές τις τεχνικές και προσπάθησε να διαδράς όσο πιο πολύ γίνεται! Κάνε αισθητή την παρουσία σου για να δέχεσαι βοήθεια από άλλους μου μαθαίνουν με τους ίδιους τρόπους. Κάνε ερωτήσεις, άφησε σχόλια, παίξε στα ομαδικά quiz!!


Ξεκίνησε μαθήματα Αγγλικών online, μικρά διαδικτυακά τμήματα και ιδιαίτερα Στο Πρώτο Θρανίο, το πιο wow φροντιστήριο ξένων γλωσσών!

#Αγγλικά #στοπρώτοθρανίο #online_language_school #learn_English #writing #tips

#speaking #video

#reading

#vocabulary

#grammar

#listening504 προβολές0 σχόλια