Speaking fluency in English Έτσι θα βελτιώσεις τα προφορικά Αγγλικά σου!

Ενημερώθηκε: 10 Νοε 2019Πολλοί μαθητές μου, αλλά και φίλοι συνδρομητές μας Στο Πρώτο Θρανίο δυσκολεύονται στα προφορικά. Νιώθουν ότι ποτέ δεν καταφέρνουν να εκφραστούν όπως θα ήθελαν. Το ίδιο ανεμπόδιστα με την μητρική τους γλώσσα, χωρίς να μεταφράζουν ή να σκέφτονται τη σειρά των λέξεων και τους χρόνους. Συχνά τους λείπει η κατάλληλη λέξη ή χρησιμοποιούν μια πιο τετριμμένη για να εκφράσουν το νόημα στα γρήγορα, αφήνοντας μια δυσαρέσκεια και μια αίσθηση ματαίωσης.


Συχνά ακούω φράσεις απελπισίας όπως "Ε, δεν μπορώ να τα πω..." ή "Α μπράβο, αυτό έψαχνα!" Λοιπον φίλοι μου, σχεδίασα ένα πρόγραμμα ειδικά για την περίπτωση σας!


Ποιό είναι το μυστικό στο να μιλάς καλά Αγγλικά;

1. Να μιλάς! Για εσάς που ντρέπεστε ότι θα τα πείτε λάθος ή πιο μέτρια απ'ότι θα το λέγατε στα Ελληνικά, για εσάς που σας απευθύνομαι στα Αγγλικά και προτιμάτε να απαντήσετε στα Ελληνικά από συγκράτηση. Μιλήστε! Όσο περισσότερο εκτεθείς και βγεις από την σφαίρα του ασφαλούς, τόσο πιο πολύ θα βελτιωθείς. Γιατί;


 • Ο βασικότερος λόγος που μαθαίνει κανείς την ξένη γλώσσα (θα πρέπει να) είναι η επικοινωνία. Ας έχεις 10 πιστοποιητικά Αγγλικών, αν αδυνατείς να επικοινωνήσεις προφορικά έχεις χαραμίσει ένα ποσοστό του κόπου, χρόνου και των χρημάτων σου. Επένδυσε στην επικοινωνία και όχι μόνο στο χαρτί!

 • Ένας/μια μαθητής/τρια ξένης γλώσσας μιλά πάντα φτωχότερα από το επίπεδο κατανόησης του/της και σίγουρα φτωχότερα από το επίπεδο που αναγράφει το τεύχος του βιβλίου με το οποίο διδάσκεται ή το πιστοποιητικό που απέκτησε. Ο στόχος και το πραγματικό μας κέρδος είναι να φέρουμε το προφορικό σε θέση που να χρησιμοποιεί ανεμπόδιστα αυτά τα οποία είναι ικανός να κυκλώσει επιτυχημένα στα multiple choice.

2. Βασική γραμματική & σύνταξη. Στην προφορική ομιλία κανείς δεν περιμένει να βγάζεις λόγο ή να αναπαράγεις την έκθεση που θα έγραφες. Δοκίμασε να μιλάς αργά και με ηρεμία ώστε η σειρά των λέξεων να ακολουθεί τη σύνταξη της Αγγλικής. Έτσι θα γίνεσαι πάντα κατανοητός/η και με αυτή τη βάση μπορείς να χτύσεις την υπεροχή.

Δες και αυτό:3. Προφορά. Είμαι πλήρως αντίθετη με τη θεωρία ότι θα πρέπει οι μαθητές/τριες των Αγγλικών να μιμηθούν τους Βρετανούς ή τους Αμερικάνους ως προς την προφορά τους. Τα Αγγλικά είναι η παγκόσμια γλώσσα και αυτό δεν συνέβη οικειοθελώς. Εν αρχή οι Άγγλοι και εν συνεχεία οι Αμερικάνοι ως έθνος φρόντισαν να επιβάλλον τη γλώσσα τους στον υπόλοιπο πλανήτη. Επομένως ας διατηρήσουμε το δικαίωμα να ακούγεται το δικό μας εθνικό παρασκήνιο στον προφορικό λόγο.


Παρ'όλα αυτά, οι εκφορά των ήχων πρέπει να είναι σωστή ώστε να γινόμαστε κατανοητοί. Στο νέο μου πρόγραμμα, λοιπόν, διδασκόμαστε την προφορά τόσο όσο! Με ειδική καθοδήγηση και ασκήσεις ώστε να μην χάνετε η ουσία.

Πάρε μια γεύση, εδώ:Τί σου προσφέρει το ΝΕΟ SPEAKING COURSE στο Πρώτο Θρανίο:

 • Μάθημα 2 φορές την εβδομάδα από 1,5 ώρα. Τρίτη και Πέμπτη 11.30-13.00

 • Θέματα της καθημερινής προσωπικής αλλά και κοινωνικής ζωής

 • Γνωρίζεις το θέμα του μαθήματος από πριν ώστε να προετοιμαστείς, αν θέλεις.

 • Σου δίνεται η ευκαιρία αλλά και ο χρόνος να εκφραστείς και να ακούσεις τα σωστά και τα λάθη των συνομιλητών σου.

 • Ειδικές ασκήσεις προφοράς Αγγλικών.

 • Γραμματική που οντως χρειάζεται στη βασική επικοινωνία

 • Φράσεις, ιδιωματισμοί και λεξιλόγιο του σήμερα.

 • Σημειώσεις με το περιεχόμενο μετά από κάθε μάθημα για μελέτη στο σπίτι

 • Χωρίς να απαιτείται η αγορά βιβλίων

 • Ευχάριστο κλίμα στην ομάδα και μάθημα με κέφι, με τη Μελπομένη!

Όλα αυτά στη μηνιαία συνδρομή των 87€ & ειδικές προσφορές για τους φίλους σου!

Για να δηλώσεις συμμετοχή έλα τώρα σε επικοινωνία μαζί μας Στο Πρώτο Θρανίο!


#learn_English #speaking #Αγγλικά #στοπρώτοθρανίο #online_language_school #video

663 προβολές0 σχόλια